EKG
O electrocardiogramă (EKG, ECG) înregistrează semnalele electrice din inima ta.
Este un test obișnuit și nedureros folosit pentru a detecta rapid problemele cardiace și pentru a monitoriza sănătatea inimii.
EKG este o modalitate nedureroasă și neinvazivă de a ajuta la diagnosticarea multor probleme cardiace frecvente la persoanele de toate vârstele.
Reprezintă unul din principalele mijloace de investigaţie şi diagnostic al afecţiunilor cardio-vasculare ( tulburări de ritm şi de conducere, cardiopatia ischemică, hipertofii atriale şi ventriculare, pericardite, miocardite, cardiomiopatii, chiar şi în tulburări hidroelectrolitice, sau în evidenţierea efectelor cardiace în supradozaje (medicamentoase).
Consultatiile sunt efectuate in totalitate la domiciliul dumneavoastra ! | |
---|---|
Serviciu | Pret |
Examinare EKG | 300 lei |
Examinare EKG cu interpretare | 400 lei |
Activitatea electrică a inimii poate fi detectată de la nivelul pielii prin niște mici discuri metalice, denumite electrozi. În timpul electrocardiogramei electrozii sunt atașați de piele la nivelul toracelui, brațelor şi picioarelor. Aceștia sunt conectați la un aparat ce transformă impulsurile electrice într-o reprezentare grafică, pe care o înregistrează pe hârtie.
Consultatiile sunt efectuate in totalitate la domiciliul dumneavoastra !
Prescurtată ca EKG sau ECG – este un test care măsoară activitatea electrică a bătăilor inimii. Cu fiecare bătaie, un impuls electric (sau „undă”) călătorește prin inimă. Această undă determină mușchiul să strângă și să pompeze sângele din inimă. O bătaie normală a inimii la ECG vor arăta sincronizarea camerelor superioare și inferioare.
Atriile dreapta și stânga sau camerele superioare fac prima undă numită „undă P” – urmând o linie plană atunci când impulsul electric merge către camerele inferioare. Camerele inferioare dreapta și stânga sau ventriculele fac următoarea undă numită „complex QRS . ” Unda finală sau „unda T” reprezintă recuperarea electrică sau revenirea la o stare de repaus pentru ventriculi.
Un ECG oferă două tipuri majore de informații. În primul rând, prin măsurarea intervalelor de timp pe ECG, un medic poate stabili cât durează unda electrică să treacă prin inimă. Descoperind cât durează o undă pentru a călători dintr-o parte a inimii în următoarea arată dacă activitatea electrică este normală sau lentă, rapidă sau neregulată. În al doilea rând, prin măsurarea cantității de activitate electrică care trece prin mușchiul inimii, un cardiolog poate afla dacă părți ale inimii sunt prea mari sau sunt suprasolicitate.
Nu. Nu există durere sau risc asociat cu efectuarea unei electrocardiograme. Când autocolantele ECG sunt îndepărtate, poate exista un disconfort minor.
Nu. Mașina înregistrează doar ECG. Nu trimite electricitate în corp.