Urologie

Medicul urolog trateaza o varietate de afectiuni care afecteaza aparatul urinar atat la barbati, cat si la femei, precum si boli ale sistemului reproductiv masculin.

Odata ce rezultatele testelor diagnostice recomandate de urolog sunt disponibile, poate fi stabilit planul de tratament, care variaza in functie de afectiune. Poate fi vorba despre medicatie, dar si de interventie chirurgicala, in unele cazuri.
Pentru majoritatea pacientilor care se confrunta cu probleme minore legate de tractul urinar, consultul medical din partea medicului de familie este suficient. Insa atunci cand simptomele sunt grave sau se accentueaza, este necesar consultul unui medic urolog.

Cateva simptome care impun un consult urologic sunt: sange in urina (hematurie), pierderea controlului vezicii urinare, durere la urinare, durere in zona inferioara a spatelui/in zona inghinala, probleme cu mentinerea unei erectii, prostata marita.

(Tarifele afisate sunt valabile pentru serviciile prestate în municipiul București. Deplasarea echipajelor în județul Ilfov implică un mic cost adițional.)

Este indicat ca pacientul sa isi gaseasca un medic urolog de incredere, la care sa revina anual pentru control. In acest fel, medicul va cunoaste istoricul acestuia si atunci cand apare o problema, isi va da seama mai usor care este cea mai buna metoda prin care o poate solutiona.

Consultatiile sunt efectuate in totalitate la domiciliul dumneavoastra !
ServiciuPret
consult si examinare600 Lei
montare sonda urinara cu medic600 Lei
montare sonda urinara femei cu asistent300 Lei
montare sonda urinara barbati cu asistent300 Lei
demontare sonda300 Lei
Medic UrologAsistent MedicalAsistent Medical

Dr. Ionita IulianaNegriu Robert

Consultatiile sunt efectuate in totalitate la domiciliul dumneavoastra !

O sonda urinara este un tub gol, parțial flexibil, care colectează urina din vezică și duce la o pungă de drenaj. Cateterele urinare sunt de mai multe dimensiuni și tipuri. Ele pot fi formate din:

 • cauciuc
 • plastic (PVC)
 • silicon

Sondele urinare sunt în general necesare atunci când cineva nu își poate goli vezica. Dacă vezica urinară nu este golită, urina se poate acumula și poate duce la apăsarea rinichilor. Presiunea poate duce la insuficiență renală, care poate fi periculoasă și poate duce la deteriorarea permanentă a rinichilor.

Majoritatea sondelor urinare sunt necesare până când recâștigați capacitatea ta de a urina pe cont propriu. Persoanele vârstnice și cele cu leziuni permanente sau boli grave pot avea nevoie să utilizeze sonde urinare pentru o perioadă mult mai lungă sau chiar permanent.

Un medic poate recomanda o sonda urinara dacă:

 • nu te poti controla când urinezi
 • ai incontinență urinară
 • ai retenție urinară

Motivele pentru care este posibil să nu puteți urina pe cont propriu pot include:

 • fluxul de urină blocat datorită pietrelor vezicale sau renale, cheagurilor de sânge în urină sau mărirea severă a prostatei
 • operație la nivelul prostatei
 • intervenții chirurgicale în zona genitală, cum ar fi repararea fracturilor de șold sau histerectomia
 • leziuni ale nervilor vezicii urinare
 • leziuni ale măduvei spinării
 • o afecțiune care vă afectează funcția mentală, cum ar fi demența
 • medicamente care afectează capacitatea mușchilor vezicii urinare de a se stoarce, ceea ce face ca urina să rămână blocată în vezica urinară

Sunt disponibile sonde urinare cu utilizare unică și sonde urinare refolosibile.

Pentru sondele urinare refolosibile, medicul sau asistentul Formed se va asigura că ați curățat atât sonda, cât și zona în care acesta intră în corp cu apă și săpun pentru a reduce riscul de infecție urinară.

Sondele urinare cu o singură utilizare pe care noi le recomandam vin în ambalaje sterile, deci numai corpul dumneavoastră are nevoie de igienizare corespunzatoare înainte ca sonda sa fie montata de medicul sau asistentul Formed.

De asemenea, ar trebui să beți multă apă pentru a vă menține urina limpede sau doar ușor galbenă. Acest lucru va ajuta la prevenirea infecțiilor.

Goliți punga de drenaj utilizată pentru colectarea urinei cel puțin la fiecare opt ore sau ori de câte ori observati ca punga este plină.

Folosiți o sticlă de plastic care conține un amestec de oțet și apă sau înălbitor și apă pentru a curăța punga de scurgere de fiecare data cand o goliti.

O sondă rămâne de obicei inserată timp de trei până la opt săptămâni înainte de a fi necesar să fie schimbată sau eliminată definitiv. Poate fi eliminată chiar si mai devreme dacă medicul dumneavoastră crede că sunteți capabil(ă) să urinați din nou pe cont propriu.

 • Sa bei 8-12 pahare de apă în fiecare zi.
 • Sa goliți punga de urină de mai multe ori pe zi.
 • Spălați-vă mâinile ori de câte ori vă manipulați punga de urină.
 • Curățați zona de introducere cu apă fierbinte de două ori pe zi.
 • Păstrați orice pansament pe zonă până când zona de inserție este vindecată.
 • Lipiți tubul cateterului de corpul dvs., astfel încât să nu alunece sau să se tragă.
 • Consumați alimente pentru a vă ajuta să evitați constipația, cum ar fi fibrele, fructele și legumele.
 • Nu utilizați pudre sau creme în jurul zonei de inserare a sondei.
 • Nu faceți băi care dureaza mult timp.
 • Nu faceți duș fără a acoperi zona cu un pansament impermeabil.
 • Nu reintroduceți singur sonda dacă cade, sunati echipa noastra cu medic sau asistent care va vor ajuta.

✔️ Oferim servicii de calitate bazate pe nevoile tale de sănătate recomandate de medic.

✔️ Îți oferim tratament medical de specialitate acasă fără necesitatea de internare sau vizite la spital.

✔️ Îți oferim cele mai complexe servicii medicală acolo unde te simți tu mai bine, acasă la ține.

✔️ Formed este o echipa bine închegată care va răspunde cu promtitudine oricăror solicitări în cel mai scurt timp.

✔️ Atunci când beneficiezi de un tratament la domiciliu, te vei recupera mult mai bine și mai repede datorită faptului  te simți în largul tău la ține acasă.

✔️ Formed este format din medici specialiști calificați. De asemenea folosim mașini de intervenție proprii, astfel vom ajunge la ține foarte repede.

✔️ Consultațiile și Tratamentele medicale oferite de noi la domiciliu te vor feri de îngrijorările curățeniei și igienei saloanelor de spital. Astfel nu te expui unor factori de risc precum virusuri sau bacterii nu tocmai prietenoase, sau diferite infecții intraspitalicești.De asemenea nu trebui  aștepți pe liste de programări sau  stai la cozi ore în șir.

✔️ Ești mereu lângă familia ta care te va înconjura cu căldură și care va ajută la o recuperare rapidă.

✔️ Avem aparatură modernă de ultima ora cu care îți vom garanta un diagnostic precis prin personal medical specializat pe fiecare domeniu în parte, astfel te vei bucură de promtitudine, eficientă și profesionalism.

✔️ Prin serviciile pe care le oferim direct la ține acasă evităm suprapopularea spitalelor cu cazuri ușoare ce pot fi tratate fără probleme acasă, astfel spitalele vor avea mai mult timp pentru a salva vieți care sunt în mare pericol.Astăzi cu Formed nu mai este nevoie  te programezi prin spitale pentru simple analize sau consultații, le putem face cu succes în confortul casei tale.

✔️ Fie  ești persoană fizică sau juridică Formed îți poate oferi serviciile de care ai nevoie, promt și cu profesionalism fie acasă sau la birou în intervalul orar pe care tu îl stabilești, iar noi îl vom onora cu plăcere.

✔️ Serviciile noastre medicale sunt disponibile de Luni până Duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00 unde îți vom soluționa cererea în aceiași zi, nu ezită  ne contactezi și ți programezi serviciile de care ai nevoie acasă la ține acum!